30.3.2014

Kiharat ilman lämpölaitteita: spiraalit

Heippa!

Huhheijakkaa, olipas vaikea keksiä mitään sanaa, joka kuvailisi tätä kiharrustekniikkaa :D Onneksi tällä kertaa minulla on jopa ihan kuvia tekovaiheesta! Ei tarvitse pähkäillä (niin kovasti) että mitä mahdollisesti yritän selittää.

Kiharruskokeilut siis jatkuvat. Koska tosiaankin yleensä käytän kiharoita vain kampausten pohjana, halusin kokeilla jotakin sellaista kiharrustekniikkaa, joka todellakin synnyttää ne kiharat juuri sinne kampauksen kiinnityskohdalle, ja jättää muut hiukset suoriksi. En erityisemmin pidä siitä, että koko pää on ihan pörröinen. Varsinkin kun näin kikka kolmosilla kihartaessa lopputulos yleensä on nimenomaan pörröinen, eikä kauniin sulavan laineikas.

Samalla kaavalla mentiin siis tälläkin kertaa, illalla suihkuun, pahin märkyys pyyhkeeseen, kosteat hiukset kiinni ja nukkumaan. Tärkeää on juurikin se, että hiusten antaa kuivua itsekseen hetken. Kiharat tarttuvat paremmin kosteaan kuin märkiin hiuksiin, ja paksummatkin hiukset ehtivät kuivumaan täysin yön aikana. Keräsin hiukset takaraivolta alaspäin tällaisiksi ruusunnuppuspiraaleiksi, kieritin samoin kuin käärme menee kerälle, mutta en kierittänyt hiuksia itsensä ympäri niin kuin nutturaa tehdessä. (Toivon tosiaan että kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa :D) Spiraalit kiinnitin vain ronskisti pinnillä, tässä vaiheessa ei tarvitse yrittää niitä piilotella.
Ja aamulla, viisipiikkisellä kevyesti kammattuani, lopputulos näytti tältä:

Ei erityisen, hmm, kaunis lopputulos :D Onneksi ei ollut tarkoituskaan pitää näitä auki. Yllättävän pientä säkkyrää näistä tuli, toiveissa oli vähän isompi laine, mutta tällaista tää välillä on. Harjoittelua, harjoittelua :) Se näissä kyllä oli kivaa, ettei paljon muuta tarvittu kuin pari strategisesti aseteltua pinniä, ja päästä löytyi yllättävänkin mukava kampaus.


Kuvat eivät valitettavasti sille oikeutta tee, selkeästikään ennen aamu kahdeksaa valo ei vielä riitä parhaalla mahdollisella tavalla :D Eikä kuvaaja ollut vielä tarpeeksi hereillä, että olisi jaksanut lähteä pelleilemään ekstravalonlähteiden kanssa. Mutta kuitesnii, sain siis aikaiseksi kivan nutturatyylisen hässäkän, jollaisia löytyy minun päästäni kahdeksana päivänä viikosta. Hiusten pääliosa ja sivustat jäivät myös ihastuttavan sileiksi, niin kuin pitikin. Otsiskin oli pitkästä aikaa yhteistyöhaluinen! Tiivistettynä: mahtava hiuspäivä!

Illalla kampasin hiukset ihan oikealla kammalla auki, ja sinne tielleen ne jäivät, ei ollut vaikea arvata. Pörrö jäi kuitenkin vielä seuraavaksikin päiväksi pöyhkeyttämään, tiedä sitten pitäisikö siitä olla onnellinen vai ei :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti