3.3.2015

Kulmakarvojen meikkaus

Minua pyydettiin jossain vaiheessa demonstroimaan tarkemmin sitä, miten meikkaan kulmani, ja lupasin palata aiheeseen tarkemmin kunhan aurinko taas paistaa sen verran, että minunkin värittömät haiveneni erottuvat kuvissa. Ja istu ja pala, niin tosiaan myös tein! Hyvä minä.

Niin hämmentävältä kuin se kuulostaakin, voisin melkein kirjoittaa tähän yhteyteen kulmieni 25-vuotishistoriikin, mutta tajusin että kovin montaa ihmistä ei varmaan kiinnosta :D Minulle kulmani ovat kuitenkin aina olleet melkoinen murheenkryyni ja niiden kanssa on koettu monet kriisit. Vasta muutama vuosi takaperin löysin vihdoinkin tuotteet ja meikkaustavat, joiden kanssa saan aikaiseksi sellaiset kulmat kuin haluankin. Ja oh, kyllä kannatti odottaa! Nuo ennen niin rasittavat karvat ovat muuttuneet yllättäen yhdeksi parhaista piirteistäni. Vaikka niin kovin vaatimattomasti itse sanonkin.
Tärkeimmässä osassa kulmieni kauneuden kannalta on siis Viva la Divan kulmakynä sävyssä 31 Espresso, joka on saanut, oikeutetusti, ruutuaikaa täällä ennenkin. Täy-del-li-nen sävy. Ideaali koostumus mielestäni olisi hintsusti kovempi, mutta alun vaikeuksien jälkeen olen oppinut elämään tämänkin kanssa. Ja rehellisyyden nimissä, en varmaan enää osaisi edes käyttää sellaista kovempaa kynää.

Kulmien muodosta pitää huolen masokistisesti tuollaiset ihan perus pinsetit. En varmaan puhu ihan kauheasti läpiä päähäni, jos väitän näiden olevan Cailapin ja ostettu varsinais-suomalaisen pikkukaupungin Vapaa Valinnasta vuonna nakki ja papu. Ovat siis palvelleet vähintäänkin uskollisesti, mutta mikäs siinä kun kerran toimivat. Parempiakin pinsettejä varmasti olisi saatavilla, mutta henkilökohtaisesti en ole kokenut tarvetta.
Lähtötilanne on tämä. Väriä näistä haivenista ei juuri löydy, mutta ainakin määrään ja tuuheuteen olen ihan tyytyväinen. Myös muoto on mielestäni erittäin hyvä, lähinnä tuosta kaaren alta vähän parantelen sitä mitä luoja on minulle suonut. Mutta koska väri-intensiteetti on mitä on, meikkaustapani on ehkä hieman poikkeuksellinen siihen nähden, miten kulmia yleensä neuvotaan meikkaamaan. Ja mitä sitä kieltämään, minä myös pidän tällaisista vähän graafisemmita kulmista.

Ensimmäisenä siis kulmien ylärajan piirtäminen ja sen jälkeen alaraja häntään asti. Teen kynällä pientä nykivää liikettä, en siis piirrä rajoja yhdellä pitkällä piirrolla, jolloin niistä ei tule ihan niin piirretyn näköisiä. Tykkään myös pitää kynän melko tylsänä, jolloin rajasta tulee paksumpi. Kulman alun jätän joskus auki ja joskus en, ihan millainen fiilis sattuu aamulla olemaan.
Seuraavaksi sitten väritellään ja tehdään kuten viisivuotiaana, yritetään kieli keskellä suuta pysyä rajojen sisäpuolella. Teen värittämisen niillä samoilla lyhyillä, karvojen kasvusuunnan mukaisilla vedoilla. Ajoittain myös painan kynää vähän kovempaa, jolloin kulmiin tulee pientä tummuusvaihtelua ja ne näyttävät vähän luonnollisemmilta. Jos olen oikein viitseliäällä päällä (tai haluan kulmista normaalia tummemmat) käytän myös mattaruskeaa luomiväriä viistopäisen siveltimen kanssa piirtämään lisäkarvoja. Karvat harjaan ojennukseen tuon kynän omalla harjapäällä.

Kaaren alle lisään myös mattavalkoista luomiväriä, mutta en saanut aikaiseksi kuvia, joissa eroa tähän tilanteeseen olisi huomannut, joten ehkä se on turhaa :D
Suosikkimantrani mukaisesti kulmien ei tarvitse olla kaksoset, vaan sisarukset :)Haluaisin ihan hirmuisesti kokeilla Anastasia Beverly Hills'n kulmatuotteita, niissäkin kun on aivan ihania punaisia kaunottaria tarjolla. Lähimpään Kicksiin on kuitenkin nykyään yli sata kilometriä matkaa (buuu!!!!) ja olen sen verran neuroottinen kulmieni suhteen, etten uskalla ostaa niitä ellen pääse itse ihan livenä näkemään sävyjä. 

Ja tajusin juuri että tuota Viva la Divaakin myydään vain Kickseissä. Tuplabuuuu!!!! Mikä ihme takapajula tämäkin paikka on olevinaan. En tykkää.

8 kommenttia:

 1. Kiva kun teit tällaisen postauksen!

  Kulmakarvat on mun ikuinen ongelma. Ne on luonnostaan tosi vaaleat, ja kun värjään tukkaa tummaksi, niille on vain pakko tehdä jotain. Pitää kokeilla tuota sun taktiikkaa, että piirtää ylärajan ensin, koska jotenkin aina onnistun piirtämään kulmat ihan eriparisiksi (en edes sisarpuoliksi - ehkä pikkuserkuiksi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko harkinnut kulmien värjäämistä? Jos ei mitään muuta, se auttaa ainakin siinä että karvat näkee ja ne saa siten paljon helpommin nypittyä samaan muotoon :D Puhun kokemuksesta... Jos oikein innostut, niin voi käydä myös ammattilaisella nypityttämässä kulmat. Muotoa on sitten helppo pitää yllä nyppimällä pois hajakarvoja ja piirtäminen onnistuu niin paljon helpommin, kun pääasiallinen tarkoitus on vain saada väriä eikä luoda muotoa.

   Poista
  2. Juu mä käyn aina välillä, mutta saan joka kerta kuulla että "sun kulmakarvat on ihan eri korkeudella". Hittoakos minä sille voin :'D Värjäämisestä ei hirveästi ole apua, koska toi korkeusero ei ole kavatettavissa pois. Siinä kun yritän piirtää niitä samalle korkeudelle tulee sitten taas tehneeksi muita mokia :D

   Poista
  3. No hei tähän on pomminvarma ratkaisu: Ajele kaikki karvat pois ja piirrä uudet tilalle! :D

   Poista
 2. Sulla on tosi nätin muotoiset kulmakarvat! :) Mä oon kanssa miettinyt noita Anastasia Beverly Hills'n tuotteita, mutta toisaalta oon nyt löytänyt Lumenelta itselleni sen täydellisen kulmakarvojen ojentajan, kulmavahan sävyssä Soft brown, niin en tiedä viitsinkö sitten ostaa jos en tykkääkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mullekin tää Viva la Diva on täydellinen, mutta kokeilunhaluisena tekee aina mieli kokeilla jotain uuttakin :) Dip brow olisi varmasti vielä kestävämpikin kuin pelkkä kynä.

   Poista
 3. Hyvin sanottu, ei tosiaan kellään ole täysin identtiset kulmakarvat, joten sisaruussuhde riittää. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydellisyys on tylsää, eihän siinä riitä sitten mitään katsottavaa toisella puolella kasvoja ;)

   Poista