Kuvauskalusto

Runko: Nikon D90

Objektiivi: AF-S DX Nikkor 35mm F/1.8G (AF-S DX Nikkor 18-200mm F/3.5-5.6G ED)

Makrosuodin: Vivitar Series 1 10x macro lens

Kuvankäsittely: Adobe Lightroom 4.4 ja GIMP 2.8

Kamera on meidän talouteen hankittu paljon ennen kuin innostuin kuvailemaan kynsiäni, pääsääntöisesti maisemien ja matkakuvien ottamiseen, joten se on tästä syystä suht järeä. Putkia on siunaantunut useampikin kappale, leluja kun täytyy miehellä olla vanhemmallakin iällä ;) Kynsikuvailuun käytän yllämainittua 35 millistä Nikkoria, muussa kuvaamisessa yleisimmin käytössä on suluissa mainittu zoomi. Makroiluun minulla ei ole erillistä makro-objektiivia, vaan käytän Vivitarin kymmenkertaista makrosuodinta eli lähilinssiä.

Kuvaan mahdollisuuksien mukaan epäsuorassa luonnonvalossa, pimeimpinä hetkinä kuvausapuna on valoteltta kynsikuvissa ja irtosalama sekä valoteltan lamput hius- ja meikkikuvissa.

Kuvat käsittelen pääsääntöisesti Lightroomissa, GIMPissä lisään tekstejä ja muuta tilpehööriä. Käsittely koostuu lähinnä kuvan rajaamisesta sekä valotuksen säätämisestä. Värejä saatan myös säätää, mutta se on aika harvassa. Minulle tärkeämpää on kuvien tunnelma kuin prikulleen oikein piirtyvät värit. Käytän GIMPissä Obsidian Dawnin tekemiä siveltimiä ja kuvioita, http://www.obsidiandawn.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti