3.2.2015

pan that palette - pannuprojekti 2015

Törmäsin tuossa aikaisemmin Wind It Up -blogissa pannuprojektiin, eli alunperin youtubettaja Amber F:n kehittämään pan that palette -haasteeseen. Alkuperäisen haasteen idea on käyttää jokin meikkipaletti täysin loppuun vuoden aikana. Martina huuteli mukaan myös suomalaisia osallistujia, ja jostain täysin käsittämättömästä syystä minä koin tämän haasteen erittäinkin houkuttelevana.

Pidän vaihtelusta. Käytän eri luomivärejä laajalla skaalalla. En omista mitenkään merkittävän laajaa meikkikokoelmaa, jota olisi pakko saada karsittua. Silti näköjään koen, että on hyvä lähteä mukaan tälläiseen haasteeseen, jossa on käytettävä yhtä ainoaa palettia erittäin säännöllisellä tahdilla koko vuoden ajan, jotta sen saisi kulutettua loppuun.

Okei, näillä mennään sitten :D

Tein kyllä itselleni ihan omat säännöt tähän haasteeseen, jotta jaksaisin pitempään kuin kaksi kuukautta, mutta mennään niihin vähän myöhemmin. Ensin piti nimittäin tietysti päättää, mitä palettia lähtisin pannuttamaan. Siitä saatiinkin melkoinen pulma aikaiseksi. Karsintaprojektiin lähti mukaan vaatimattomat kuusi palettia...
Ensimmäisenä ajattelin ottaa pannutettavaksi jonkin sellaisen paletin, jota en käytä juuri lainkaan. Esimerkiksi Wet 'n Wildin Comfort Zone olisi sellainen. Mutta sitten toisaalta, käytön vähyyden takana varmaan piilee myös joku ihan pätevä syy? Eihän tässäkään sinänsä mitään vikaa ole, mutta niin paljon kivempiakin paletteja on olemassa. Ja haluanko tosiaan kulkea lähes koko vuoden näin neutraaleissa väreissä?
Kaksi palettia Inglotilta kärsivät myös samasta ongelmasta. Kivat sävythän näissä luonnollisesti on, olenhan ne itse ihan omin käsin valinnut, ja laatukin on huippuluokkaa, mutta äh, ruskeaa... Ruskeassa voi aina silloin tällöin esiintyä, mutta niin useasti mitä nappien pannuttaminen vaatisi? Ei kiitos. Neliönappeja olisi sinänsä helppo käyttää, ne kun ovat mattaisia ja siten käyvät oivallisesti esimerkiksi häivyttämiseen. mutta jaksanko koko vuoden häivytella ruskealla?Koska ruskeat ja muuten neutraalit sävyt eivät juuri innostaneet, aloin miettimään paletteja, joista pidän erityisen paljon. Urban Decayn Electric on paletti, jota ei todellakaan olisi vaikea käyttää päivittäin. Mutta se on myös niin upea, etten halua kuluttaa sitä loppuun ainakaan seuraavaan kymmeneen vuoteen :D Vice 2 sisältää paljon eri sävyjä ja kivasti myös värejä, mutta kyllä kirpaisisi siitäkin luopua lopullisesti.
Kolmas paletti jota on viime aikoina tullut käytettyä reippaasti on Sleekin Vintage Romance. Tässäkin on kivasti värikkäitä nappeja, mutta melko kapealla sävyvalikoimilla. Jaksanko innostua pelkistä liiloista ja violeteista koko vuoden ajan?

Valinta oli siis vaikea, erittäin vaikea. Pitkällisten pohdiskelujen jälkeen päädyin lopulta kahteen palettiin, joita lähden käyttämään seuraavan yhdentoista kuukauden aikana oikein urakalla: Vintage Romance ja Inglotin pyöreitä nappeja sisältävä.

Omat sääntöni ovat siis sellaiset, että Sleekin paletista on tarkoitus saada pannu näkyviin joka ikisestä napista, mutta täysin loppuun niitä ei ole pakko saada kulumaan. Inglotin paletin kanssa säännöt ovat vähän löysemmät, tavoitteeni sen kanssa on niinkin täsmällinen kuin 'käytä enemmän'. Huomattavat kuopat näihinkin nappeihin olisi kiva saada, mutta pannuun asti pääsemisen kanssa en ota paineita. Ja uusia paletteja saan projektin aikana ostaa juuri niin monta kuin mieli tekee, haaste piilee siis enemmän siinä, että käytän säännöllisemmin tiettyjä paletteja, keksin uusia jänniä yhdistelmiä niiden kanssa, kuin että yritän saada kokoelman pienenemään.

Minä olen vähän myöhännäisherännäinen, joten tammikuu jäi nyt tämän haasteen osalta väliin. Minulla on siis vain 11 kuukautta aikaa pannuttaa, mutta eiköhän siinä onnistuta :) Jatkossa pannuprojektia tullaan seuraamaan täällä blogin puolella kuukausittaisissa yhteenvedoissa ja varmaan myös satunnaisesti esiintyvissä meikkikuvissa. Kaksi pannutukseen päässyttä palettia pääsevät myöhemmin tällä viikolla vielä erityisesittelyyn, koska tämä postaus on venynyt niin massiiviseksi. Enköhän jotain kivaa pannuprojektin osalta saa aikaiseksi laitettua Instagraminkin puolelle tässä vuoden aikana.

Onko joku muu mukana?


2 kommenttia:

  1. Mielenkiinnolla seuraan tätä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja minä yritän kaikkeni että todellakin jaksan vetää tämän projektin loppuun asti :D

      Poista