15.4.2014

Katsaus historiaan

Moikka!

Viikonloppuna oli sen verran synkän näköistä ulkona, että pysyttelin lähinnä sisätiloissa rakkaan tietokoneeni kanssa, internetin syvissä syövereissä. Törmäsin muun muassa yhteen ensimmäisistä kynsiblogeista joita aloin seuraamaan, silloin joskus kauan sitten, pieneen kynsiblogiin. Valitettavasti kyseinen blogi ei enää päivity, mutta onneksi pitäjä on jättänyt kuvat eetteriin, että niistä voi edelleen hakea inspiraatiota. Näin kävi minulle tällä kertaa, inspiraation lähteenä toimivat pilkulliset kukat. Minun versioni on aika kaukana tuosta alkuperäisestä, mutta silti oikein mainio, minun mielestäni :)Jäin tämän löytöni jälkeen suuremminkin pohtimaan kynsimaailmassa tapahtuneita muutoksia viimeisen parin vuoden aikana. Muistaakseni silloin 4-5 vuotta sitten, kun kynsiblogeja aloin lukemaan, monet blogistit tekivät hyvinkin monimutkaisia kynsiä, oikein pieniä taideteoksia, käyttivät muun muassa paljon käsinmaalausta tekniikkana ja tekivät hyvinkin monimutkaisia leimoja. Irtoglitteriä ja strasseja ja ties mitä tilpehööriäkin aina laitettiin. Luonnollistahan toki on, että kehitystä ja muutosta tapahtuu, pidin vain omituisena sitä seikkaa, että nykyään hyvin harva tuntuu maalailevan käsin ja tekevän muuten tuollaisia "perinteisiä" koristeita. Tai ehkä akryylikynsien parissa niitä vielä tehdään, sieltähän se on tainnut alunperin luonnonkynsien maailmaan saapua. Ei vain itse tule seurattua ketään blogistia, joka akryylikynsiä tekisi. Onneksi Tartofraises tekee edelleen tuollaisia upeita minitaideteoksia, ovat ilo silmälle ja jatkuva haaveilun aihe, että ehkä minäkin vielä joskus :) 

(Samalla saa ylläpidettyä ranskantaitoja, win-win!)
Uudelleenlöytynyt parvekkeeni aiheutti tällä kertaa jopa haittaa kuvaukselle, oli niin säihkyvät lakat. Toivottavasti näistä nyt edes jotenkin välittyy tuo kukkakin, vaikka heijastukset ovatkin aika armottomat. Pohjavärinä olen käyttänyt FaceHelsingiltä saamaani Paesen lakkaa 317. Ihan huippumahtava tuttavuus, mieletön väri ja peittää jo yhdellä kerroksella. Halusin kuitenkin vähän vähemmän tumman pohjan, joten laitoin kerroksen Dependin 058:a päälle. Tämä on yksi vanhimmista edelleen käytössä olevista kynsilakoistani, enkä koskaan kyllästy sen tuomaan efektiin. Se on liila-vihreä duochrome ja sisältää hirrrmuisesti jotain kimaltelevaa substanssia, en tiedä pitäisikö tuota kutsua mikroglitteriksi vai holohippusiksi vai miksi. Upeaa on, joka tapauksessa.

Kukkanen on tehty akryylimaalilla, nuo pilkut ovat Paesea. Kukkasen keskusta on iso kuusikulmainen irtoglitter, päällä on myös vähän vaaleanpunertavaa irtoglitteriä, mutta eipä se taida kaiken tuon säihkyn keskeltä juuri erottua.
Mitenkäs te, rakkaat lukijani, miten ja milloin olette päätyneet kynsiblogien ihmeelliseen maailmaan?

2 kommenttia:

  1. Mää eksyin Kauniimpi maailma- blogin kautta kynsiblogien ihmeelliseen maailmaan... :D (Ihanat kynnet, toi kukka on makea!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, tää onkin mulle ihan tuntematon blogi, pitääkin varmaan käydä tutustumassa :)

      Poista