10.6.2014

Näin teet värikkään mutta hillityn meikin

Haluaisitko tehdä värikkäitä silmämeikkejä, mutta et uskalla? Pelkäätkö, että ihmiset luulevat sinun karanneen sirkuksesta? Uteleeko mummo, oletko kenties vaihtanut ammattia maksulliseksi naiseksi? Haistelevatko työkaverit hengitystäsi, josko oletkin tullut suoraan baarista töihin?

Jos kärsit/pelkäät kärsiväsi näistä tai vastaavanlaisista ongelmista, ei hätää! Armi on täällä ja kertoo sinulle, kuinka tehdä hillittyjä, mutta värikkäitä silmämeikkejä. Näiden ohjeiden jälkeen hamstraamasi Naked-paletit jäävät laatikkoon pölyttymään.


Värien käyttö kannattaa aloittaa kevyesti, käyttäen niitä vain tehosteena muuten neutraalin meikin kanssa. Käytettävien sävyjen olisi hyvä olla mattaisia tai kevyen satiinisia. Voimakkaat shimmerit ja helmiäiset saattavat pompata turhan herkästi esille. Sävyt kannattaa valita vastavärien perusteella tai saman sävyperheen sisältä. Näin meikki ei herätä huomiota ainakaan värisävyjen riitelyn tai muun levottomuuden vuoksi. Hyviä sävy-yhdistelmiä ovat esimerkiksi kelta-kultainen ja sinertävä violetti sekä persikkainen, haalea oranssi ja keskiruskea. Eikä tietenkään ole pakko käyttää vaikka neonpinkkiä tai kirkkaansinistä, värejä on aika paljon muitakin, silmämeikkiystävällisempiä ;)

Tärkeintähän kuitenkin on, että itse tuntee olonsa hyväksi meikkinsä kanssa ja kantaa sen ylpeänä. Jos itsellä on sellainen olo, ettei kehtaa edes astua ovesta ulos, sen kyllä huomaa muutkin. Sen sijaan, jos sinulla on hyvä fiilis itsestäsi ja habituksestasi, 95 prosenttia vastaasi tulevista ihmisistä ei tule kiinnittämään meikkiisi mitään huomiota. Ainakaan negatiivisessa mielessä :) Eikä värien käyttöä kannata pelätä töissäkään. Jos töihin voi laittaa värikkään paidan, miksi meikit olisivat poikkeus? Olen itse työskennellyt niin asiakaspalvelussa kuin valtion virastossakin, eikä kukaan ole koskaan tullut valittamaan meikeistäni.


Aloitetaan. Tavalliseen neutraalisävyiseen silmämeikkiin voi lähteä lisäämään värejä varjostuksena, joko banaanina tai tavallisena ulkonurkkavarjostuksena. Värejä voi todellakin käyttää hyvin pieninä ja hentoina määrinä, kuten näissä kuvissa, tuomassa jotain pientä kivaa lisää meikkiin. Tämäntyyppiseen meikkiin sävyt kannattaa levittää pullealla, pyöreällä siveltimellä ja häivytellä ahkerasti, niin värit eivät pomppaa liikaa esille.
Sleek vintage romance -paletti. Sisänurkka Meet in Madrid, liikkuva luomi Lust in LA ja ulkonurkka Bliss in Barcelona.
Sleek del mar -paletti. Liikkuva luomi lounge lovers, ulkonurkka talamanca, luomivako on the rocks, alaluomi balearic beat. Tämä meikki minulla oli siskoni valmistujaisissa, vihreän alarajauksen voi aivan hyvin jättää tekemättä jos haluaa neutraalimpaa lopputulosta.

Eräs vaihtoehto on myös käyttää jotain vaaleaa, murrettua sävyä kevyesti koko luomella. Tässä kuvassa on Wet n Wildin Comfort Zonen vaalea vihreä, ulkonurkassa saman paletin keskiruskea. Jos vihreä tuntuu liian räikeältä, vaihtoehtona voi käyttää vaikka haaleaa roosaa.
Näistä voi sitten pikkuhiljaa lähteä käyttämään intensiivisempiä sävyjä, laajentamaan väripinta-alaa ja käyttämään useampia sävyjä. Jos kuitenkin jo luomiväritkin pelottavat, voi aloittaa rajauksilla. Perinteisen mustan tai ruskean rajauksen voi korvata esimerkiksi tummalla violetilla. Tässä on käytetty Lumen rajauskynää Viinimarja.
Varsinkin näin kesäaikaan myös vaaleat rajaukset toimivat. Seuraavassa kuvassa yksi vanhemmista yhä käytössä olevista meikkituotteistani, Anytimen rajauskynä sävyssä Luumusooda. Parasta ennen 7/2006 :D Rajauksia kannattaa häivyttää pienellä, tiheällä siveltimellä, niin lopputulos ei näytä liian kovalta.
Mahtava keino tuoda pieni väripilkku meikkiin on käyttää värillistä alarajausta neutraalien luomivärien kaverina. Tykkäsin itsekin tästä meikistä niin paljon, että tein sen pienin muutoksin uudestaan seuraavana päivänä töihin. Ensimmäisenä hyvin ohut rajaus Make Up Storen rajauskynällä Sparkling Beach, seuraavaksi luomivärirajaus Urban Decayn Chaos. Luomivärit molemmissa Viva la Divan absolutely fabulous eyes -paletista.


Etsin myös arkistojen kätköistä muutamia esimerkkejä. Tässä persikkaa ja harmaata, hyvin neutraali, kesäisen raikas. Tässä hieman räikeämpi toteutus, punaista sisänurkassa, mutta punaisen tilalle on hyvinkin helppo vaihtaa joku vähemmän huomiota herättävä sävy. Tässä toteutettu alaluomirajaus vihreänä ja tässä värikkäämpi yläluomirajaus parilla sävyllä toteutettuna. 


Jos mummo ei tykkää näistä, niin vika on mummossa.

2 kommenttia:

  1. Hienoja meikkejä oot saanut aikaan, eikä tosiaan ole liikaa :) itse olen aina meikannut silmät tosi mustiksi ja nyt viimeisen puolen vuoden aikana olen opetellut käyttämään enemmän värejä. :) mun on jo aijemmin pitänyt kommentoida, että tykkään tosi paljon sun kulmakarvojen muodosta ! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitos, näitä on kuule vuosia ja taas vuosia hiottu optimaaliseen muotoon :D Olen myös hurjan neuroottinen näiden kulmieni kanssa, nypin hajakarvoja varmaan kolmesti viikossa..

      Poista