10.8.2014

Naama meikillä ja ilman

Kuten pari viikkoa sitten mainitsin, pidän kovasti erilaisista vertailuista siitä, miltä samat naamavärkit näyttävät ilman meikkiä ja täydessä tällingissä. Katselen youtube-tutoriaalejakin vain ihan siitä ilosta, että saan nähdä lähtötilanteen ja lopputuloksen. Päätin siis toteuttaa jotain vastaavaa itsekin. Olen kyllä lähtökohtaisesti ihan perustyytyväinen meikittömään naamaani (ainakin peilissä, kamerat ovat armottomampia...) ja uskallan lähteä ihmistenkin ilmoille ilman meikkiä, mutta ei vain mikään muuta sitä, että näytän huomattavasti paremmalta meikin kanssa ;) Ja jos minulta kysytään, ei maailmasta taida montaa sellaista ihmistä löytyä, jotka eivät näyttäisi paremmalta onnistuneen ehostuksen kanssa. Meikillä kun pystyy piilottamaan omia "virheitään" ja myös korostamaan niitä parhaita puolia. Mutta minulta ei varmaan kysytä, joten se siitä.
Poseeraustaitoni eivät valitettavasti ole robottimaisen tarkat, mutta eiköhän nämä kuvat nyt tarpeeksi samankaltaisia ole. Tein siis kaksi erilaista meikkiä, ensin tuollaisen parin minuutin pikaehostuksen, oikeinkin perinteisen nude-meikin jos sellaisia termejä haluaa käyttää sekä tummemman meikin joka on lähempänä sellaista minun arkimeikkiäni.
Alkuun tämä kuuluisa ennen-kuva. Otsa ja nenänpielet kiiltää, typerätyperä helle on saanut otsan täyteen näppyjä (tappoi parvekekukat ja kompensaationa laittoi otsani kukkimaan. Kiitos helle, how thoughtful of you), ihohuokoset ovat kraaterin kokoiset. Ja pisamia, enemmän kuin yksi naama tarvitsee. Jos vähän zoomailtaisiin, saataisiin näkyviin myös aknearpeni ja muut ihanuudet, mutta ei nyt mennä niihin, ovat vähän liian k-18 materiaalia.
Peiteainetta silmien alle, nenänpieliin, ylähuulelle ja pahimpien punoitusten päälle. Kevyt kerros mineraalimeikkiä, painotettuna otsaan ja nenän vierustaan. Sipaisu poskipunaa. Luomien pohjustus ja kahdella erilaisella mattaruskealla toteutettu erittäin simppeli ja kevyt meikki. Vähän ruskeaa kynää ulkonurkkaan ja alaluomelle. Kevyt kerros ripsiväriä. Huulten omaa sävyä lähellä olevaa rajauskynää. Ja kaikkein tärkein, kulmakynä :D

Pidän kyllä muuten hurjasti mineraalimeikkipohjasta, mutta näin kesällä se ei toimi, ainakaan minun rasvoittuvalla ja pisamiin taipuvaisella naamallani optimaalisesti. On se silti parempi kuin meikkivoide, joka varmasti kiihdyttäisi näppylätuotantoa entisestään, joten näillä mennään.
Tässä siis muuten sama toteutus, mutta värikkäämpi ja huolellisemmin toteutettu silmämeikkiä, huulipunaa sekä paksumpi kerros meikkipohjaa. Otsan kiilto ja näpyt eivät vieläkään täydellisesti katoa, mutta sitä varten on etuhiukset :D Ero meikkaamattomaan puoleen on kuitenkin aika selvä. 


Onko joku lukijoista tehnyt samanlaisia vertailuja nettiin? Minä haluan nähdä!


6 kommenttia:

 1. En ole, mutta nyt alkoi huokuttamaan teko. Varsinkin tällaisen iäkkäämmän ihmisen kasvoissa ero on tosi huomattava, vaikka melkein koko kesä on tullut mentyä huulipunan voimin. :D

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus! Sä olet taitava meikkaaja :) Ja kyllä se kulmakynä tosiaan tekee ihmeitä :D

  Itse olen vedellyt suurimman osan kesästä ilman meikkiä ja kulmakarvoja (näyttäen siis kalalta) kun ei tällaisillä helteillä mikään pysy naamassa. Onneksi kynsilakka ei hikoile irti :D

  VastaaPoista
 3. Minen jaksa meikata, en ees opetella sitä. Ripsari on ainut, mitä käytän ja sitäkin harvoin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Albiinona aknelapsena mun oli "pakko" opetella :D

   Poista