7.10.2014

The Finnish(able) Nail Art Challenge - play that song

Tämä oli yksi niitä haasteen aiheita, joita pelkäsin alkuun eniten. Juuri niitä, anteeksi vain, typeriä inspiraatiolähteitä. Tai no, periaatteessa haasteaiheen voisi ymmärtää jotenkin muutenkin kuin että 'inspiroidu musiikkikappaleesta', piirrellä vaikka nuottiviivoja tai mitä lie, mutta päätin nyt kerrankin olla luova ja silleen, inspiroitua vaikka väkisin jostain laulusta :D

Mietin siis pitkään ja hartaasti jotain sopivaa kappaletta. En halunnut tehdä mitään liian Captain Obvious! -juttua, siis kopioida vain suoraan laulun nimeä jotenkin kynsiksi. Halusin myös käyttää tähän jotain itselleni erittäin merkityksellistä kappaletta. Valintaprosessi oli pitkä, mutta lopullinen päätös oli sitten kuitenkin erittäin helppo tehdä.

Red Hot Chili Peppers. Suosikkibändini kautta aikojen, ja myös ensimmäinen bändi josta olen niin sanotusti itse alkanut pitämään, enkä siis kopioinut siskojen tai kavereiden musiikkimakua :D Harmillisesti vain bändin taso on laskenut kuin se kuuluisa lehmän häntä parin viimeisen levyn aikana, en ole jaksanut innostua niistä sitten yhtään. Onneksi bändillä on historiaa sen verran takanaan, että mahtavia kappaleita löytyy runsaasti menneiltäkin vuosilta. Yksittäistä parasta kappaletta heiltä on kovin vaikea nimetä, koska niitä upeita, puhuttelevia ja kauniita kappaleita on niin monia, mutta kun mennään video + kappale yhteistaistoon, ylivoimainen ykkönen on Otherside. (Soul to Squeeze on yhtä ylivoimainen kakkonen.)

Othersiden video on aivan tolkuttoman koukuttava, olen joskus teinivuosina tainnut katsella sitä tuntikausia putkeen. Upea, vaikuttava, moniulotteinen, kaunis. Vangitseva, suorastaan. Taiteellinen, olematta yhtään vaivaannuttava tai sellainen, että tekee mieli pyöritellä silmiä, reaktioita mitä monet taiteelliset videot saavat minussa aikaan Jos et ole sitä koskaan nähnyt, kannattaa käydä katsomassa nyt saman tien, klik klik!

Aivan erityisen vaikuttavana pidän kohtauksia, joissa Flea soittaa puhelinlankoja. Etenkin tuo punainen tukka muuten mustavalkoisessa videossa on mieletön. Olen nähnyt haastattelun jossa Flea ja Anthony puhuvat tästä videosta, ja Flea sanoo vihanneensa noiden puhelinlankojen soittelua, miten se näyttää muka aivan kammottavalta, mutta minusta tuo näyttää upealta (note to self: keksi synonyymi upealle).

Jos minulla olisi pidemmät kynnet (tai olisin parempi taiteilija, mutta ei nyt takerruta siihen :D) olisin tehnyt kynsille Flean soittelemaan puhelinlankoja. Koska minulla nyt kuitenkin tällä hetkellä on aika lyhyet kynnet (ja olen surkea maalaamaan) kynsille pääsi vain Flea-kohtausten taustalla näkyvä kaupunkimaisema.
Tulipa jaariteltua paljon ennen ensimmäistä kuvaa :D

Koska sitä punaista väripilkkua ei ollut tiedossa, halusin tehdä kynsistä muulla tavalla mielenkiintoiset. Tein siis itse tausta eläväisemmän kuin vain tasaisen tappavan harmaan. Pohjalla on yksi kerros tummanharmaata, Sothys Gris Lumière ja sen päällä liukuväri valkoisella, Essie Blanc ja samaisella tummanharmaalla. Ensin liuku valkoinen alhaalla ja harmaa päällä, ja sen päälle harmaa alla ja valkoinen päällä. Näin lopputuloksesta tuli tasavärinen, mutta siinä on kuitenkin myös eläväisyyttä. Kuvista se ei harmillisesti tule kovin hyvin esille, tämä tässä yläpuolella näyttää lopputuloksen parhaiten. Omasta mielestäni tästä pohjasta tuli aivan huippuhieno, pitää ehdottomasti soveltaa toistekin tätä samaa liukuväritekniikkaa.
Vajavaisilla taidoillani sitten maalailin suoria viivoja ja palluroita kuvastamaan vänkyröitä taloja akryylimaalilla. Ja vaikka itse sanonkin, nämä ovat aivan tyrmäävän upeat  mainiot! (Googlasin juuri upean synonyymeja, koska en itse keksinyt.) Olen kyllä ylpeä itsestäni, että tuli inspiroitua etukäteen arvioituna näin vaikeasta aiheesta. Hyvä minä! Kiitos haasteen kehittäjät!8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Haha, miten kukakin asian näkee, kiitos :D

   Poista
 2. Lakkaus on upea... (En minäkään jaksa keskiä synoja, saatika goglettaa)

  VastaaPoista
 3. Ihanat! RHCP on kans omia suosikkeja, ja samoin täällä käyny et noista alkanu ite tykkäämään, eikä kuunnellu siks et muut tykkää.. mm spice girls ja backstreet boys oli mulle pakkopullaa ala-asteella.. :D
  Oma lemppari on Californication :) Mut kokonaisuudessaan varsinkin se vanhempi tuotanto kyllä iskee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas ala-asteella oli selkeät klikit bäkkäreille ja spaissareille, et sitten niin millään saanut tykätä kummastakin :D bäkkärit on kyllä aika hyvä, mutta mulla onkin epänormaali fiksaatio poikabändeihin.
   Californication levynä on mun suosikki, siitä kappaleesta en kyllä jostain syystä tykkää yhtään, jotenkin puhki soitettu. Mulla on RHCP:n kanssa sellaisia kausia, jotka ei iske yhtään, esim 90-luku ihan alkua ja loppua lukuun ottamatta on ihan pläääh. Ja niin kuin mainitsin niin nää uusimmat tuotannot, varsinkin I'm with you... Voi morjens.

   Poista