27.2.2014

Hiusten värjääminen kasviväreillä - Light Mountain

Heippa!

Noniin, nyt tiedossa sitä hiustenvärjäystä. Lähes päivittäin joku löytää blogiini googlailemalla kasviväreistä, ja edellinen kasviväripostaus on blogin kaikkien aikojen kolmanneksi suosituin postaus, joten näille jutuille ilmeisesti on kysyntää :) Eikä siinä mitään, jaan enemmän kuin mielelläni kasvivärien ilosanomaa kaikille jotka vain jaksavat kuunnella.

Tutkivan journalismin nimissä päätin tällä kertaa vaihtaa siitä iänkaiken käyttämästäni Santesta johonkin muuhun. Netin keskustelupalsoilla on kovasti kehuttu Light Mountainin värejä, joten sellaisen minäkin sitten päädyin ostamaan. Ostin oman pakettini iHerbistä, eikä sitä siellä ainakaan ollut hinnalla pilattu, postikuluineen hintaa tuli kuusi euroa. Voisin sanoa että melko kohtuullista. Arvoin hetken parin eri sävyn värillä (ja itkin sitä miten vähän lopputuloksista on netissä kuvia) mutta päädyin lopulta Bright Red -nimiseen sävyyn. Paloautonpunainen lopputulos kun houkutti kaikkein eniten. Sävyvaihtoehtoja oli muutenkin ilahduttavan paljon. Tietysti ne ovat lähinnä niitä punaisen erilaisia sävyjä, hennapohjaisia kun nämä kasvivärit tuppaavat aina olemaan, mutta ei se minua haittaa, vähän niin kuin päinvastoin.
Hennan (lawsonia inermis) lisäksi kasvivärit koostuvat lähinnä indigosta ("musta henna") ja cassiasta ("väritön henna", cassia auriculata). Tämä Light Mountain on siitä hieman hämäävä, että näiden kolmen lisäksi se ei mainitse ainesosaluettelossa mitään muita kasveja. Esimerkiksi kaikissa vertailemissani punaisen sävyissä ainesosa oli pelkkä henna. En vain ymmärrä miten se on mahdollista, pakkohan niissä on jotain muutakin olla, eihän sävyeroja muuten saa aikaiseksi. Ja jos tämä kerran on puhdasta hennaa niin myisivät sitä sitten sillä nimellä, luulisi olevan kannattavampaa. Eikä henna varmasti kulu hiuksista pois 4-6 viikon aikana, niin kuin pakkausseloste väitti. En ymmarra.


Pakkausdesignia on kyllä kehuttava. Kuinka kivaa, että pakkauksissa on elukoita, eikä aina niitä photoshopattuja päitä! En vain suoraan sanottuna ymmärrä, miten bright red ja susi liittyvät toisiinsa :D Red oli sentään kettu.
Ohjeistus kehotti sekoittamaan pussillisen värijauhetta noin 3,5-5 desiin kuumaa vettä. Itselläni vettä meni vähän reilu neljä desiä, enkä edes käyttänyt koko pussillista, vaan säästin tyvivärjäykseen tarvittavan määrän. Hyvin mielenkiintoisesti ohje vinkkasi myös korvaamaan osan vedestä jugurtilla, mikäli haluaa hieman paksumpaa koostumusta. Minä menin ihan vedellä vain kiitos. Seoksesta tuli ihanan samettista ja paljon juoksevampa kuin Santen väreissä. Huomattavan paljon mukavampi levittää, eikä varise ja klimppiinny niin pahasti. Ei edes seoksen jäähtyessä.

Vaikutusajasta ohjeistus ei puhunut mitään, kehotti vain tekemään suortuvatestin ja päättelemään siitä. Universumin laiskimpana ihmisenä en tietenkään sellaista jaksanut tehdä ("Ei se benjiköysi ole ennenkään katkennut, eikai sitä nyt joka kerta tarvitse tarkistaa. Ei edes vaikka vaihdoin köyttä!") vaan menin vain sillä normaalisti käyttämälläni noin kahden tunnin vaikutuksella.

Pakkauksessa tuli mukana myös "myssy", joka minusta muistutti lähinnä jotain hyvin epämääräistä seksilelua. Otin sen kanssa jopa muutamia hyvin mielenkiintoisia kuvia demonstroimaan näitä mielikuviani, mutta säästetään teidän raukkojen silmiä ja jätetään ne julkaisematta :D Kyseessä oli siis vain sellainen iso suorakaiteen muotoinen, yhdeltä sivulta avonainen muovilärpäke. Ei olisi ikinä pysynyt päässäni, mutta laitoin sen päälle vielä pipon, koska lämpö edesauttaa värjäytymistä. Pipon päälle käärin vielä pyyhkeenkin.

Jännä juttu muuten tuosta lämmöstä. Ostin siis punaisen hiusvärin, josta voisi kuvitella että nimenomaan haluaisin lopputuloksen olevan punainen. Silti ohjelappu oikein suurilla kirjaimilla varoitti, että ethän sitten missään nimessä lämmitä väriseosta päässäsi, jos hiuksillasi on taipumus muuttua punaiseksi. Jumankekka, sehän voi vielä vaikka oikeasti muuttua punaiseksi!

Ja hitsi vie, pipon ja pyyhkeen yhteisvaikutuksesta se sitten ihan oikeasti meni ja muuttui punaiseksi :( Nyyh.

Meikitön ja apea ennen-kuva, niin kuin tapana on ;) Olen kyllä hurjan tyytyväinen lopputulokseen, juuri sellainen leiskuva punainen kuin halusinkin! Ei pääse kyllä Santen väreillä tällaisiin tuloksiin. Jälkeen-kuvassa väri kun on vielä vähän haalistunutkin, olen pessyt hiukseni kahdesti ennen tuon kuvan ottoa. Kasviväreillähän ei pysty täysin hiusten väriä muuttamaan, joten minulla on vielä tuota mustaa niskassa ja päälaella. Menee oikein komea skunkkiraita siellä :D Hennahan on myös vahvasti rakennepaikkaavaa (josta myös juontaa Light Mountainin pakkauksessa oleva merkintä 'conditioner', ei siellä siis mitään hoitsikkaa ole mukana), huomaa noista latvoista...

Pitäisi leikata niitä mutta kun ei raaski! Vastahan niitä lokakuussa viimeksi leikattiin :D Talvi ei ole tehnyt latvoilleni ollenkaan hyvää, tässä kasvatteluprosessin aikana kun olen ihan kevyesti pystynyt pitämään kymmenenkin kuukauden taukoja leikkaamisessa. Mutta no, kasvaahan ne takaisin, niin kuin taisin itse mainita otsiksen leikatessani.

Mutta siis JEEJEEJEE! Nyt on meikäläisellä taas upea tukka :)

1 kommentti: