2.12.2013

Vesimarmorointi, uusi yritys

Moi!

Edellinen vesimarmorointikerta oli sen verran kamala, että sisuuntuneena lähdin hommaan uudestaan lakoilla, jotka tiesin toimiviksi. Tai siis ainakin kahdella lakalla, jotka tiesin toimiviksi, kolmannen otin mukaan vain siksi että se värin puolesta sopi muihin. Onneksi tällä kertaa lakkajumalat olivat touhussa mukana, ja kyseinen lakka levisi paremmin kuin mikään muu ikinä kokeilemani. En silti onnistunut mitenkään täydellisesti, tai edes lähelle sitä, sillä vaikka tämä violetti Dutch 'Ya Just Love OPI? levisi itse veteen nopeammin kuin ehti kissaa sanoa, hyviksi marmorointilakoiksi tietämäni If You Moust You Moust ja Can't Find My Czechbook eivät levinneet tuon violetin päälle. H U O H :D On tämä kyllä aina yhtä mielenkiintoista hommaa.


Hätä ei onneksi tällä kertaa ollut niin suuri, sain ihan kivat kynnet aikaiseksi. Itse tykkään yleensä laajemmista väripinnoista, mutta tällä kertaa olemattomat pinkit ja turkoosit viivat eivät häirinneetkään. Dutch levisi niinkin tehokkaasti, että meni jopa muiden värien puolelle, eli kaikki ääriviivat eivät olleet teräviä. Näin sain aikaiseksi aika hienoja efektejä, vähän kuin liukuväriä. Ainoa vitutustekijä oli vain oma häsläämiseni, jonka ansiosta tuhosin muutaman kivan kynnen. Onnistun aina lyömään vielä märät kynnet johonkin pöytään tai lakkapulloon tai vaikka nenääni.


Ei sillä, nämä marmorointiyritykseni ovat muutenkin aina vähän kaoottisia. En osaa oikein suunnitella kuvioita etukäteen (ja vihaan yli kaiken niitä ikuisia kukkajuttuja, joita kaikki tekevät marmoroidessaan) joten suihkin vain neulalla sinne tänne ja katson mitä siitä syntyy :D Kaikki kynnet ovat siis hyvinkin erilaisia keskenään, mutta se on mielestäni vain yksi vesimarmoroinnin ihanuuksista.


Alariviltä löytyvät suurimmat suosikkini, toinen oikealta - OH! Ensimmäinen vasemmalta on se kuuluisa nenään osunut :D Siinä oli ihan mieletön psykedeelioksennuskuvio, onneksi vielä edes suurin osa siitä näkyy... Kuvat tässä eivät ole nyt kaikkein tarkimpia, rajasin niin paljon, mutta eiköhän niistä selvän saa. Tuota ensimmäistä lukuun ottamatta alarivi on kyllä jännä, pinkki ei viitsi näkyä juuri ollenkaan vaikka kyllä sitäkin on siellä käytetty. Ylärivillä sain paljon tarkemmat värirajat aikaiseksi. Kuu varmaan vaihteli asentoaan tämän marmorointiprosessin aikana.


Nämä lakat toimivat siis mielettömän hyvin marmorointiin, suosittelen kokeilemaan jos lakat tuottavat ongelmia. Itse voisin keskittyä niihin omiin ongelmakohtiini, pitämään märät kynnet erossa kaikesta, joka saattaa aiheuttaa lähmäytymistä. Dippausvaihettakin pitää varmaan vielä harjoitella, koska saan ärsyttävän usein kuplia aikaiseksi.

Mutta kyllä näillä taas pari päivää kehtaa kulkea :) (Varsinkin kun suunnitelmissa ei ole poistua kotoa kuin ruokakauppaan :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti