15.1.2014

Ole Hyvä shampoo

Moi!

Taasen vuorossa miittilahjusten esittelyä. Suomalainen Ole Hyvä oli yksi sponsoreistamme, ja mitä ehdin muiden kassien sisältöä vilkuilla, taisimme kaikki saada erilaiset tuotteet. Minulle osui ohuille ja kuiville hiuksille tarkoitettu tyrni-hilla-appelsiini shampoo. On muuten todella ihana tuoksu!Juuri tästä(kin) syystä miittiin osallistuminen oli niin kivaa - saa tutustua tuotteisiin ja yrityksiin, joista ei olisi välttämättä muuten koskaan kuullutkaan. Minä olen ainakin hyvin vaikuttunut tämän Ole Hyvän toiminnasta. Vai miltä teistä kuulostaa kotimaisista raaka-aineista ekosähköllä valmistettu luonnonkosmetiikka, jota saa myyntipisteissä käydä uudelleen täyttämässä vanhaan, tyhjentyneeseen pakkaukseen? Minusta ainakin kuulostaa aika pirun hyvältä. Myynti- ja täyttöpisteitä on ympäri Suomea vino pino, niitä voi tarkemmin tutkia täällä.

Kosmetiikan lisäksi Ole Hyvä valmistaa myös biohajoavia kodin pesuaineita. Tuotteille on myönnetty kolme ympäristömerkkiä. Minulla on joku sairas perversio ympäristömerkkejä kohtaan, olen tehnyt niistä useamman kouluprojektin ja yritin saada jopa niitä käsittelevän kandiaiheen (en saanut, joku ehti edelle) joten pölisen tässä niistäkin hetken.

Kuva: Ole Hyvä

Kaikilla tuotteilla on kotimaisuudesta kertova Avainlippu-merkki, ekologisen uusiutuvan energian käytöstä kertova Ekoenergia-merkki (tässä tapauksessa tuulivoima) ja pelkästään kasviperäisistä ja eläinkokeilla testaamattomista raaka-aineista kertova Vegaani-merkki. Mama-tuotelinjan kosmetiikalla on myös Reilun Kaupan -merkki, kaikki varmaan tietävät mistä se kertoo.

Noniin, jos sitten kertoisin jotain tästä itse shampoostakin :D Tuoksusta jo mainitsinkin kuinka herkku se on, mutta muutama sana on sanottava myös pakkauksesta. Eihän tämä varsinaisesti mitään luksusta ja ylellisyyttä hengi, mutta ainakin henkilökohtaisesti minuun iskevät tällaiset veikeät ja värikkäät kuosit paljon kovemmin. Ihanan pirtsakka, tykkään.INCI-lista sisältää vain 11 ainesosaa. En ole varsinaisesti mikään INCI-guru, aika kaukana siitä, mutta kaksi ainesosaa tässä kuulosti niin mielenkiintoisilta että oli pakko tehdä hieman syvempää taustatutkimusta. Sodium coco sulfate ja coco betaine ovat kookosöljystä johdettuja synteettisiä aineita, aivan puhdasta luonnonkosmetiikkaa tämä shampoo ei siis ole. Monessa paikassa lukee näiden olevan turvallisia vaihtoehtoja sulfaateille, mutta moni lähde varoittaa myös näiden allergisoivan ja aiheuttavan silmä- ja ihoärsytystä. Mene ja tiedä sitten, minä olen ainakin niin aivopesty että uskon vilpittömästi näiden olevan "tavallisia" synteettisiä sulfaatteja turvallisempia :D Vaikka totta tietty sekin, että ihan ilmankin näitä ainesosia pystyy toimivia tuotteita valmistamaan.

Loput ainesosat ovatkin sitten ihan sitä mitä sopii odottaakin, tyrniä, hillaa, appelsiinia ja vihreää teetä, kuten etiketti lupaa. Hämmentävästi vain listassa on pelkkä kasvin nimi, eikä perässä esim. leaf extract tai muuta. Eikai tuonne kuitenkaan koko appelsiinia ole heitetty mukaan? No, kuten sanoin, en ole mikään guru näissä asioissa.

Shampoo on koostumukseltaan tosi lirua, eikä vaahtoudu lähes lainkaan. Tiedän kyllä että vaahtoa ei pesemiseen tarvita, mutta kyllä se silti onnistuu hämmentämään joka kerta, että otinko sittenkin vahingossa hoitoainetta :D Pesuteho ei ole aivan huippuluokkaa, mutta riittävä normaalikäyttöön. Tämä on tosi hoitavaa, jättää hiukset lättäniksi ja sellaisiksi vähän leijaileviksi. En siis täysin ymmärrä miksi tätä myydään ohuille hiuksille, minä ainakin ohuthiuksisena kaipaisin juuri päinvastaista lopputulosta. Toki jos hiusten ohuutta haluaa oikein korostaa niin mikäs siinä sitten.

Myös Ukko on tätä kerran pari käyttänyt, ja kommenttinsa taisivat olla sanasta sanaan seuraavat: "pesee munkin hiukset, ei haise liikaa naiselta". Viiltävää analyysiä.

Summa summarum, oikein hyvä perusshampoo. Ei herätä mitään ihmeempiä OOOH-elämyksiä, mutta kyllä tätä mielellään käyttää. Mahtava konsepti yrityksellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti